Natursten

Naturstensbelægninger

Christian Lange valgte hurtigt som selvstændig og dedikerer en stor del af sine arbejdsmæssige ressourcer på at arbejde med naturlige materialer og har ved mange af sine projekter øje for at gøre tingene så bæredygtige som muligt og går ind for genbrug af de forhånden værende materialer. Han er specialist i pigstensbelægninger og har haft stor succes med en kombination af pigsten og andre materialer
 

Pigstensbelægninger – Den unikke belægning

Pigsten er det unikke et materiale der er uberørt fra menneskehånd. Det er det rene produkt og er meget fascinerende og arbejde med, Alle sten er forskellige i form og farve og vi synes det er spændende at få forskelligheden til at gå op i en højere enig så vore kunder får sin helt egen unikke belægning. Pigsten er den belægningsform vi har specialiseret i og vi glæder os hver gang vi får en opgave af den type. Kombinationen af pigsten sammen med andre materialer er helt ideelt. Pigstensbelægminger er nok det tætteste vi kommer på en bæredygtig belægning.
 

Sveller og pigsten

At tage sveller med ind i legen med unikke belægninger er kun en natulig del af vor tankegang om at benytte naturens materialer. Vi anvender sveller af eg og en af de stærkeste træsorter der findes, svellerne har sin charme med naturlige revner(vindridser) og knastudfald samt til tider lidt barkkanter. Når vi bruger sveller afrunder vi kanterne så vi får et lidt blødere udtryk. Kombinationen af sveller og pigsten er en belægningsform vi er meget stolte af at have specialiseret os i og fortjerner en større plads i danske indkørsler. Kontakt os gerne for referencer.
 

Sandsten

Sandsten er et produkt der har vundet indpas i de danske haver gennem de sidste mange år . Det er en meget flot belægning som er skabt af naturen og med sit mix af farver og belægningsformer giver det er meget smukt indtryk på terrasser og indkørsler. Det har som sin egen særegnethed til tider fossile aftryk på enkelte sten og er en sjov deltalje. Vi synes sandsten passer meget smukt ind i hyggelige terrasse miljøer.
 

Brosten

Brosten er kendt som et stærkt produkt til brug i indkørsler og overkørsler. For os er de brugte brosten som er genbrug fra oprindelige belægninger fra ”gammel” tid et meget fint produkt og sætte i indkørsler. Det er sjovt og arbejde med at få linier og forskelligheder i de tilhuggede sten til at gå op i en højere enhed. Det er nok den natursten der giver den stærkeste indkørsel og har været brugt som belægning i århundreder.
 

Chaussesten

- Chaussesten har man brugt i århundreder og de fås i et utal at farver og størrelser. Røde, gule, blå rønne, sorte, lys grå osv. De importeres fra Kina, Indien, Portugal og produceres endda på Bornholm. - Chaussesten er et sjovt produkt og arbejde med, det kan sættes i lige linier, i buer og det kan sættes så det ligner en påfugl. Det fascinerede for os er, at få sat chaussestenene så vi får den rigtige sammensætning og kommer til at fremstå med et stærkt og flot udtryk. Chaussesten kan kombineres sammen med betonfliser, brosten og pigsten og man kan lave nogle helt vilde smukke belægninger med disse kombinationer. Vi synes det er helt vild sjovt og arbejde med chaussesten.
 

Naturstensmure

Christian Lange ser en spændende udfordring i at bygge mure til udligning af højde forskelle i haven og har et godt øje for finishen i denne proces. Han har igennem årene bygget i mange forskellige materialer
 

Brosten

Af brosten kan man bygge nogle af de smukkeste mure, enten i lige linier eller i et mix så det det ser tilfældigt. Det tilfældig er som oftest det sværeste men det giver nogle rigtig flotte løsninger.

Kampesten

Kampesten er brugt som støttemure, kantafgrænsninger markskel, stengærde i skovene i mange mange år, det er flyttet ind i vores haver og med rette. Det er et naturprodukt som passer godt ind i havens miljø, da det giver et roligt udtryk og er i naturens egne farver og sten er overalt hvor vi færdes. Vi synes kampesten er et dejligt produkt, at arbejde med da det udfordrer vore præcision og evne til at få kampestenene til at passe sammen i smukke mønstre.

Sveller

Sveller er et godt materialer at bruge til at bygge højbede i køkken haver og kan bruges til at bygge murer og er flot at se på.

Sandsten

Sandstenmursten er gode til at lave små murer ved terrasser og til at bygge krydderurtebede og små højbede af. Sandsten er gode til kantafgrænsninger mellem plæner og bede og passer godt sammen med sandstensbelægniner. Stenene har et rustikt udtryk.